Для того, щоб виділили кошти на ремонт дороги Розділ—Новий Розділ на Львівщині народний депутат від Блоку Петра Порошенка Тарас Батенко (на знімку) звертався не до одного чиновника. Днями він особисто виїхав у Миколаївський район, щоб перевірити, як проходять роботи.

Побачене біля Нового Роздолу шокувало. Адже сподівання були на капітальний ремонт із водовідведенням. Натомість, за словами робітників, жодного капітального ремонту не передбачено, а лише фрезерування і встановлення шару покриття для вирівнювання. З’ясувалося, нове асфальтне покриття буде лише на найгірших ділянках, а на решті — ямковий ремонт.
Парламентарія зацікавило: куди ж пішли десять мільйонів гривень, виділених на весь відрізок дороги? На його думку, не всі кошти використали за цільовим призначенням. І з цього приводу народний депутат звернувся до Служби автомобільних доріг та голови ОДА Олега Синютки, щоб вони посилили контроль за ремонтними роботами.
Водночас Тарас Батенко почав збирати документи для правоохоронних органів стосовно розкрадання державних коштів. Він має намір залучити незаангажованих спеціалістів для підрахунку реальної вартості виконаних робіт. А прокуратура, на думку обранця, має провести свою експертизу, бо факти відхилення від технічних норм уже зафіксовано.
Тарас Батенко звернувся до громадськості із закликом до місцевих жителів не бути байдужими і теж фіксувати факти неякісного проведення ремонтних робіт.

Львів.