Україна зацікавлена в розширенні гуманітарної допомоги для жителів Донбасу та переселенців, яких на сьогодні зареєстровано більше 1 мільйона 300 тисяч, і сприятиме всім міжнародним гуманітарним організаціям в їх роботі і високій місії, про це заявила голова Комітету з питань європейської інтеграції, Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко під час зустрічі з представниками міжнародних організацій в Україні та представниками профільних міністерств і відомств, зокрема, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики та інших.
Учасники наради обговорили необхідність вдосконалення законодавства щодо оподаткування гуманітарних та волонтерських організацій та приведення цього законодавства у відповідність до європейських норм. Міжнародні організації, зокрема, Міжнародний Комітет Червоного Хреста наголошували на тому, що мають проблеми з доставками гуманітарних вантажів, терміном отримання дозволів на провезення гуманітарних вантажів. І. Геращенко сказала, що поінформує Голову Верховної Ради України Володимира Гройсмана, аби парламент якнайшвидше врегулював ці питання.
За словами І. Геращенко, Україна вважає позитивним той факт, що підтримано нашу ініціативу щодо залучення до роботи гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Досвід цієї організації, переконана Уповноважений, сприятиме у вирішенні проблем з пошуком та ідентифікацією безвісти зниклих та в направленні гуманітарних вантажів на тимчасово окуповані території. «Україна виступає за те, щоб вся міжнародна гуманітарна допомога, спрямована на окуповані території, відбувалася під егідою «Червоного Хреста» і координувалася ним. Україна сприятиме всім міжнародним гуманітарним організаціям в їх важливій місії і наполягає на тому, щоб ця діяльність відбувалася в рамках міжнародних норм і правил»,— наголосила І. Геращенко.

За повідомленнями Інформаційного управління Верховної Ради України.