Аграрії південних районів Дніпропетровщини почали збирати ранні зернові. Урожайність становить у середньому 40—45 центнерів з гектара. Залежно від погоди жнива планують завершити через три-чотири тижні, інформує наш власкор Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.

Ще раніше зернозбиральна кампанія розпочалася в Одеській області. Поки що не всі господарства взялися до робіт, але більшість готова.
У Фрунзівському районі перед аграріями стоїть завдання провести збирання ранніх зернових, зернобобових і рапсу на площі 22601 га. З них озимі на зерно — 15552 га, ярові зернові й зернобобові — 6890 га. Крім того, озимого рапсу — 159 га.
За попередніми розрахунками, на обмолоті хлібів у районі буде задіяно 153 комбайна, з яких — 149 свої і 4 наймані. Навантаження на один агрегат становить 148 га, при цьому обмолот можна провести за 15 робочих днів. Це теоретичні розрахунки, де не враховані погодні умови й простої через несправність техніки. Якщо ці фактори врахувати, то строки можуть затягтися.
А у Саратському районі збирання урожаю ранніх зернових колосових і зернобобових культур іде повним ходом. Аграрії вже зібрали понад 8,5 тис. тонн зерна озимого ячменю. Середня врожайність — 36,2 ц/га, інформує наш власкор Кирило ВОРОНКОВ.

 

На знімку: СК «Прогрес» у селі Широке Білгород-Дністровського району Одеської області намолотив перші 1000 тонн зерна врожаю-2015.

Фото Білгород-Дністровської РДА.