Учора розбиратися із черговим корупційним скандалом у міліції до Миколаєва приїхав особисто міністр внутрішніх справ. Напередодні ввечері Арсен Аваков у Facebook проанонсував свій майбутній візит: «Завтра ж усіх звільню і почнемо кримінальну справу».

А ще за день до цього активіст Дмитро Кравчук виклав в Інтернеті цікаве відео про те, як співробітники ДАІ на трасі Миколаїв—Одеса, на посту ДПС «Коблеве», влаштували конвеєр хабарів — займалися масовими поборами з водіїв-далекобійників.
Після нетривалої, але продуктивної зустрічі з керівництвом і особовим складом Державтоінспекції області Арсен Аваков вийшов до журналістів. Разом із міністром до Миколаєва приїхав автобус з бійцями спецпідрозділу МВС «Миротворець».
Саме на «миротворців» з учорашнього дня покладено всі функції співробітників ДАІ на дорогах регіону. Допомагатимуть їм колеги зі спецпідрозділів «Миколаїв» і «Кобра», а також співробітники Київської патрульної служби, які мають продемонструвати миколаївцям взірець бездоганної служби.
На період перебування в області всі «тимчасові даішники» підпорядковуватимуться особисто міністру внутрішніх справ. А поки що Арсен Аваков ліквідував миколаївську Державтоінспекцію до свого ж особливого розпорядження. За фактом корупції прокуратура області відкрила кримінальне провадження.
Відтепер увесь особовий склад ДАІ регіону виведено за штат і відсторонено від служби. А вже сьогодні співробітники почнуть проходити переатестацію, розпочинається набір в абсолютно новий підрозділ — але вже на конкурсних засадах. Усього відсторонено від посад 312 осіб. Міністр зазначив, що з них лише кілька чоловік зможуть повернутися на роботу.
— Хто пройде конкурс, той служитиме за новими правилами, — заявив Аваков. — ДАІ до вас більше не повернеться. У вас буде своя миколаївська патрульна служба на кшталт Road-Kontrol, як у США.

Миколаїв.