Згідно з Державною програмою розвитку військового флоту України до 2020 року, розглянутої днями РНБО України, за п’ять років чисельність ВМС України має зрости на 30 бойових кораблів і суден забезпечення. Про це повідомив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Сергій Гайдук (на знімку). За його словами, щороку програма переглядатиметься залежно від можливостей бюджету й вітчизняних підприємств. При цьому, як зазначив командувач, уся техніка буде найсучасніша, п’ятого й шостого поколінь.
Основу майбутнього військового флоту становитимуть новітні корвети, завдання яких нести ударні озброєння як фактор стримування. Перший із них буде побудовано уже до 2018 року. Крім того, в країні плановано будувати ракетні, артилерійські й десантні катери, які діятимуть у прибережній зоні й виконуватимуть оборонні функції.
Збираються розвивати й підводний флот. Враховуючи глибину Чорного моря, на озброєння постачатимуть невеликі субмарини, які оптимально підходять для виконання завдань в існуючих умовах.

Одеська область.

Фото Одеського кризового медіа центру.