Поки що Київ і столичний регіон страждають від нестачі необхідної всьому живому вологи, вона вдосталь випадає на інші області. 

Так, в Одесі 2 липня пройшла сильна злива, яка підтопила вулиці, а в деяких районах випав ще й дуже великий град. Особливо дісталося Суворівському району, де одна з основних магістралей — вулиця Дніпропетровська дорога, у районі Крижанівки — була залита повністю, рух зупинився. Поривчастий вітер зламав кілька дерев, деякі з них впали на припарковані автомобілі. На вулиці Степовій велика гілка впала на молодого хлопця. Перехожі допомогли йому встати на ноги, і він самостійно з невеликими травмами пішов додому. Міські комунальні служби одразу після атаки стихії почали ліквідувати її наслідки, повідомляє наш кореспондент Кирило ВОРОНКОВ.
Неспокійно було й на Полтавщині. Тут найбільше постраждав Кременчук. Увечері 2 липня сильна злива паралізувала рух міського транспорту, оскільки висота води на центральних вулицях сягала понад 35 см, передає УНІАН. Повідомляється також, що багато затоплених машин заглухли у воді. За інформацією аварійних служб міста, у багатьох будинках протікають дахи, підтоплені приватні забудови й льохи.
Втім, стихія, як завжди, застає нас зненацька. Напевно, затоплення вулиць можна було б уникнути, якби комунальники вчасно розчищали стоки, а люди їх не засмічували й не крали люки. Тоді й ліквідація наслідків була б мінімальною.

 

2 липня. Затоплена вулиця Дніпропетровська дорога.

Фото із соціальних мереж.