Ярмарок вакансій для осіб, демобілізованих із зони АТО, які втратили роботу або побажали змінити колишнє місце роботи, пройшла в Харківському обласному центрі зайнятості. Заздалегідь заявлялося, що на ярмарку буде презентовано 33 тисячі вакансій в Україні, 1,5 тис. — у Харківській області, 1,4 тис.  — у Харкові, зокрема і 400 вакансій на військову службу за контрактом, а також 100 — від підприємств, що входять до ДК «Укроборонпром».

Фахівці служби зайнятості готові допомогти демобілізованим виявити схильність до тієї чи іншої професійної діяльності, проконсультувати з питань перепідготовки, підвищення кваліфікації, організації власної справи.
— Харківщина опинилася на передовій тих подій, що відбуваються сьогодні на території Донецької та Луганської областей, — каже заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. Ми також повинні бути першими в наданні всілякої допомоги колишнім воїнам, знайти роботу по душі, працевлаштувати їх з нормальною зарплатою, словом, допомогти стати міцніше на ноги в мирному житті. Заробітна плата на тих вакансіях, що ми пропонуємо обійняти вчорашнім солдатам, — від 4 до 6 тисяч гривень.
Директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко повідомив, що на обліку в центрі зайнятості останнім часом перебувало 167 демобілізованих. Загалом в області демобілізовано понад півтори тисячі осіб. Але майже половина з тих, хто звернувся до нашої служби, — уже працевлаштовані.

Харків.

 

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко (крайній праворуч) цікавиться пропозиціями роботодавців.

Фото автора.