В Одеському порту на галузевій нараді підбили підсумки щодо зернового експорту в минулому маркетинговому році, також обговорювалися перспективи експорту врожаю поточного року.

Зауважимо, що в 2014—2015 маркетинговому році, який закінчився 30 червня, незважаючи на непросту ситуацію в країні, Україна експортувала рекордну за всю історію держави кількість зернових — 36,4 млн. тонн, посівши місце в трійці лідерів світового зерноэкспорту. І на майбутній 2015—2016 маркетинговий рік фахівці роблять оптимістичний прогноз щодо попиту на українське зерно.
В Одеському порту з липня 2014-го по червень 2015 р. перевалка зернових вантажів становила 8,8 млн. тонн, що на 23,5% більше, ніж у попередньому маркетинговому році. Але в перспективі порт планує помітно збільшити цей показник, для чого передбачено низку проектів.
Як повідомив заступник начальника адміністрації Одеського порту з операційної діяльності Руслан Сахаутдінов, на Карантинному молу змонтовано другу зернонавантажувальну машину, на Андросівському молу — уведено в експлуатацію елеватор. Адміністрація порту відновлює будівництво причалу 1z, «Бруклін-Київ» планує запуск додаткової черги елеватора. Компанія «Металзюкрейн» прийняла рішення будувати елеватор у тилу причалу № 7 суховантажного порту. Компанія «Новотех-термінал» оголосила про плани створення компактного елеватора в тилу причалу 25.
Завдяки реалізації перерахованих планів портовики розраховують на збільшення перевалки зернових вантажів до 12,5—13 млн. тонн на рік.

Одеська область.