Меморандум про співпрацю між Вінницькою міськрадою та інвестором із Польщі ТОВ «ЕУРОСОЛІД» (EUROSOLІD Sp.zoo) передбачає вкладення двохсот мільйонів гривень іноземних інвестицій у реконструкцію об’єкта комунальної власності — міського спорткомплексу.


Раніше він належав Міноборони. Коли стало зрозуміло, що відомство не має наміру його реконструювати, міськрада домоглася передачі будівлі територіальній громаді. «Ми знайшли інвестора, який створить об’єкт за європейськими стандартами, — коментує подію в. о. міського голови Сергій Моргунов. — Після реконструкції площа спорткомплексу збільшиться вдвічі. Будівля і надалі залишатиметься у комунальній власності, а засади використання майна визначатимуться окремим договором».


Голова правління компанії-інвестора Кшиштоф Павелек уточнив, що, відповідно до європейських стандартів, спорткомплекс адаптують для людей з обмеженими фізичними можливостями. Роботи з реконструкції розпочнуть нинішньої осені, а завершити планують за два роки, дізнався наш власкор Віктор СКРИПНИК.