У Калуші на Івано-Франківщині відбулося виїзне засідання робочої групи Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Під час цієї поїздки йшлося про проблеми Домбровського кар’єру та токсичних відходів гексахлорбензолу.

До розмови долучилися перший заступник голови комітету Анатолій Дирів, заступник Олег Недава, секретар Остап Єднак, голова підкомітету Іван Рибак та народний депутат Ігор Насалик, а також заступник міністра екології та природних ресурсів, керівник апарату Світлана Коломієць, голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій і підприємств, провідні науковці та представники міжнародної спільноти.


Під час заходу учасники відвідали техногенно небезпечні об’єкти Калуського гірничопромислового вузла. Зокрема, виділили такі проблеми, як локалізація негативного впливу Домбровського кар’єру на довкілля, безпека життєдіяльності та здоров’я громадян, врегулювання проблем токсичних відходів гексахлорбензолу та хвостосховищ, моніторинг шахтних виробок та місць утворення карстових проваль, відселення людей із небезпечних зон.
Представники парламентського комітету мають намір провести ретельний аналіз інформації, отриманої під час виїзного засідання.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.