Донецьку область відвідала делегація Фонду ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА), у складі якої директор департаменту з гуманітарних питань Угочі Даніелс, фахівець гуманітарного реагування фонду Еммануель Русьє, радник з програмних питань Богдан Підвербецький, координатор суб-кластера з питань гендерного насильства Катеріна Крістесашвілі й асистент проекту з питань гендерного насильства Анастасія Диковицька.

«Нині питання допомоги Україні й Донецькій області на порядку денному в керівництва ЮНФПА. У вашій країні дуже складна ситуація — і гуманітарна, і політична, і ми від усієї душі прагнемо допомогти мешканцям, які постраждали внаслідок воєнних дій на сході», — сказала Угочі Даніелс під час зустрічі із представниками Донецької обласної ВЦА.


«Найскладніша ситуація у містах, розташованих поблизу лінії розмежування — у Мар’їнці, Авдіївці, Дзержинську, — вони перебувають під постійними обстрілами», — зазначає виконувач обов’язків заступника керівника Донецької обласної ВЦА Віктор Андрусів.


На підконтрольній українській владі території Донецької області налічується 530 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 200 тисяч проживають на постійній основі, а решта приїжджають по продукти й медикаменти.
Представники ЮНФПА пообіцяли знайти кошти для обладнання мобільних центрів соціально-психологічної допомоги для тимчасово переміщених осіб.

 

Краматорськ Донецької області.

 

Під час зустрічі учасників делегації з керівництвом Донецької обласної ВЦА.


Фото автора.