У Комітетах ВерховноЇ Ради Протягом лютого—липня 2015 року Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму розглянув понад 80 питань. Крім того, було організовано і проведено низку слухань. Під час них ухвалено рекомендації органам виконавчої влади та місцевого самоврядування.


Так, 11 лютого цього року відбулися комітетські слухання «Забезпечення молоді житлом — реалії та перспективи».

За результатами обговорення, у рекомендаціях слухань Верховній Раді було запропоновано під час внесення змін до Закону «Про Державний бюджет на 2015 рік» передбачити видатки на бюджетну програму «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» обсягом 200 млн. грн. Водночас уряду було запропоновано доручити Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву разом із Міністерствами регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ та молоді й спорту розглянути питання щодо визначення додаткових переваг для молодих сімей учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, молодих державних службовців і медичних працівників та вчителів в отриманні пільгових довготермінових кредитів.


17 червня 2015 року відбулися парламентські слухання «Сімейна політика України — цілі та завдання». Участь у них взяли представники законодавчої та виконавчої гілок влади, органів місцевого самоврядування. Їхні пропозиції щодо вдосконалення державної сімейної політики будуть враховані у рекомендаціях парламентських слухань, які Верховна Рада України має схвалити окремою постановою.


За повідомленням  інформаційного управління апарату Верховної Ради України.