Протягом грудня 2014 — липня 2015 років за пропозиціями Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховна Рада розглянула 23 законопроекти.


З них, зокрема, чотири ухвалено в цілому як закони — про добровільне об’єднання територіальних громад (№ 0915), про засади державної регіональної політики (№0908), про внесення зміни до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» (№ 2378), про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо відтермінування набрання чинності) (№ 1072).


Два схвалено у першому читанні — про службу в органах місцевого самоврядування (№ 2489) та про державну службу  (№ 2490). Перший документ, зокрема, спрямований на підвищення престижності служби в органах місцевого самоврядування. 17 проектів — відхилено, знято з розгляду, враховано в інших проектах.


Комітетом, як головним, підготовлено, а Верховною Радою прийнято також 21 постанову з питань, що належали до її компетенції. Станом на 10 липня 2015 року в законодавчому портфелі комітету на опрацюванні перебувають 49 проектів законів, щодо яких його визначено головним і з яких уже 18 підготовлено до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. Водночас на опрацюванні народних депутатів перебуває 271 проект постанов, з яких 268 уже підготовлено до розгляду парламентом.


За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.