Мистецький проект майстрів народної творчості «Вінницький узвіз» започаткували у Вінниці на площі Тараса Шевченка.


Щотижня протягом трьох днів — п’ятниці, суботи і неділі — з 17-ї до 21-ї години народні умільці матимуть можливість презентувати і реалізувати власні роботи: картини, вишивку, кераміку, вироби з дерева і каменю, ковані витвори — все те, чим славляться подільські майстри народної творчості.


— Мета проекту — популяризувати унікальні традиції майстрів нашого краю, зайнятих у декоративно-вжитковому та образотворчому мистецтві, — каже директор департаменту культури Вінницької облдержадміністрації Станіслав Городинський. — Причому не тільки нинішніх. У багатьох сім’ях зберігаються унікальні речі у бабусиних скринях і шафах. Пропонуємо їх дістати і виставити. Наш проект дає змогу розповісти про майстрів минулого і, крім робіт, принести їхні фотографії.


Організатори містечка майстрів народної творчості «Вінницький узвіз» — департаменти культури облдержадміністрації та міськради — надали можливість безплатно брати участь у презентації робіт кожному охочому — від дітей до людей літнього віку. У нічні години роботи зберігатимуть у Краєзнавчому та Художньому музеях, що розташовані тут же, на площі Тараса Шевченка, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.