Загиблому під Дебальцевим Петру Шептицькому з Вінниччини у свято Медового Спаса виповнилося б 40 років. У день народження відважного бійця-добровольця земляки із села Могилівка Жмеринського району вшанували його пам’ять відкриттям меморіальної дошки. Встановили її на будинку місцевої середньої школи, де свого часу навчався Петро Шептицький (на знімку). Ініціатором її створення стала місцева сільрада, за кошти якої виготовили меморіальну дошку.

 


— Її відкриття ми приурочили до 40-річчя Петра, — розповідає сільський голова Могилівки Іван Браславець. — Приємно було дізнатися, що колеги з Вінницької транспортної компанії пообіцяли до зими завершити роботи на будівництві дому для сім’ї Петра. Коли він добровольцем ішов в АТО, казав, що добудує його, як вижене погань з нашої землі.


Начальник служби колії Вінницької транспортної компанії Анатолій Редько повідомив, що бригаді, в якій працював Петро Шептицький, присвоєно його ім’я. На будинку служби колії встановили табличку в пам’ять про відважного захисника держави. А сільський голова Іван Браславець повідомив землякам, що у вересні на сесії сільради вулицю Нову перейменують на вулицю Героя Шептицького.


Вінницька область.


Фото надано родиною Шептицьких.