18 серпня на трасі Миколаїв—Дніпропетровськ було встановлено перший на Миколаївщині ваговий комплекс, першочергове завдання якого — запобігти руйнуванню дорожнього покриття перевантаженим великогабаритним автотранспортом.


Проте простояв він недовго. Розлючені водії автівок з активістами, а також представниками батальйону тероборони домоглися, щоб ваговий комплекс... розібрали. Відстояти його не зміг навіть присутній на місці конфлікту перший заступник голови Миколаївської ОДА Микола Романчук. Коли ж представники Трансінспекції відмовилися відігнати мікроавтобус з ваговим комплексом, водії перекрили трасу, аж поки їхні вимоги не виконали.


Водії вантажівок, а також керівник 11-го батальйону тероборони Микола Тросіненко заявляють, що обмеження для водіїв може обернутися зривом стратегічного процесу — перевезень зерна. Голова ж Миколаївської ОДА Вадим Мериков виступив із заявою, що влада «не піддасться на шантаж» і зробить усе можливе, щоб вантажівки не руйнували дороги, змушуючи страждати мешканців області.


Миколаївська область.