Фракція Радикальної партії виходить з парламентської коаліції і переходить в опозицію до влади. Про це після завершення вчорашнього пленарного засідання заявив у парламентських кулуарах керівник однойменної фракції Олег Ляшко (на знімку в центрі).

На його переконання, влада під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації в першому читанні об’єдналася з Опозиційним блоком, а також «представниками олігархічних груп».
А Валерій Вощевський (який займав посаду віце-прем’єр-міністра за квотою фракції Радикальної партії) заявив про свою відставку.
Вихід із коаліції фракції Радикальної партії не вплине на подальшу роботу більшості. У цьому переконаний перший заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Кононенко. «Я не бачив заяви. Якщо ви про неї говорите, напевно, вона є. Коаліція далі працюватиме», — сказав він журналістам у кулуарах.
Депутат зауважив, що до коаліції входили 302 народні депутати, а після виходу фракції Радикальної партії у більшості залишився 281 голос. Цієї кількості голосів достатньо для ухвалення рішень, додав він.

Фото  Сергія КОВАЛЬЧУКА.