З американськими парламентаріями обговорили російську агресію і тиск міжнародної спільноти на Москву

 

Члени Комітету Верховної Ради України у закордонних справах зустрілися з делегацією Сенату Сполучених Штатів Америки на чолі із сенатором-демократом від штату Род-Айленд Джеком Рідом.


Ключовою темою зустрічі була співпраця між Україною і США в галузі безпеки та оборони в умовах російської агресії проти нашої держави. Основний наголос зроблено на посиленні операційних можливостей Збройних Сил та Національної гвардії України, які повинні мати все необхідне для відсічі будь-якої агресії. Наголошувалося, що Конгрес США твердо стоїть на позиціях поглиблення співпраці з Україною у військовій та військово-технічній сферах з метою модернізації нашої армії. Крім того, акцентували увагу промовці, США постали перед викликом протидії авторитаризму в світі, тому підтримка України є одним із пріоритетів американської зовнішньої політики.


Учасники зустрічі відзначили важливу роль Вашингтона в мобілізації зусиль світової спільноти для протидії агресії Москви та посиленні тиску, зокрема економічного, на російський режим, висловилися за продовження дії міжнародних санкцій.


Американську делегацію детально ознайомили з ходом імплементації нагальних внутрішніх реформ. Окрема увага під час зустрічі приділялася питанням допомоги з боку США у зміцненні економічної безпеки України, а також шляхам припинення незаконної окупації Криму.


Вл. інф.

 

Під час зустрічі.