Модернізований трамвай, що приваблює сучасним дизайном, вийшов на маршрут у Вінниці. Це подарунок містянам від трудівників комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» до Дня міста, який відзначають сьогодні.

Рейкову машину створили на базі трамвайного вагону чеського виробництва КТ-4СУ. «Після того як ми повністю оновили парк трамваями швейцарського виробництва, у нас залишилася значна кількість чеських трамваїв КТ-4, — каже директор комунального підприємства Микола Форманюк. — Запропонували міській владі програму їх модернізації. Адже з часом швейцарські трамваї потребуватимуть ремонту, заміни. Нас підтримали».

«Чотири мільйони гривень витратили з міського бюджету на капітально-відновлювальний ремонт першого трамваю. За новий необхідно заплатити 26—50 мільйонів гривень. Всі роботи виконали власними силами, маємо досвід у цій справі. Так само капітально відремонтували й модернізували сто тролейбусів», — додав Микола Форманюк.

 

Модернізований трамвай (на знімку) обладнали новітньою системою керування, тяговими двигунами. Завдяки цьому під час експлуатації економія електроенергії становитиме сорок відсотків порівняно з вагонами, що використовують нині для перевезення пасажирів. До речі, для них створено комфортні умови, встановлено напівм’які сидіння, сучасну інформаційну систему, світлодіодне освітлення. У салоні є мережа Wі-Fі, а у спеку водій матиме можливість вмикати кондиціонер.

«Прийняття програми модернізації рухомого складу громадського транспорту виправдало себе, — зазначив в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов під час перебування на підприємстві. — Крім того, нам вдалося придбати сорок одиниць нових тролейбусів і тридцять автобусів. Тому громадський транспорт у Вінниці у непоганому стані».

Вінниця.

Фото з сайту Вінниця.інфо.