Будівництво нового підприємства — «Жмеринський елеватор» завершено у місті залізничників на Вінниччині. Роботу на створеному виробництві отримали 50 мешканців райцентру. На цьому наголосив під час урочистого відкриття елеватора перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. За його словами, нині важливим є створення кожного нового робочого місця. Бо це зайнятість людей, їхня зарплата.


— Обласна влада супроводжує кожен інвестиційний проект, пов’язаний з будівництвом нових підприємств, — каже Андрій Гижко. — Підтримуємо не на словах, а на ділі. Зокрема, надаємо сприяння у підготовці документів, виділенні земельних ділянок, знаходимо спільну мову у питаннях надання пільг у сплаті податку за землю тощо.


На новому елеваторі обладнано чотири технологічні лінії, добова потужність яких п’ять тисяч тонн зерна. Тут перероблятимуть і зберігатимуть не тільки насіння зернових, а й олійних культур. Одночасно на елеваторі можна зберігати 40 тисяч тонн зерна. Розташоване підприємство у зручному місці — поряд залізниця, тому для доставки зерна не потрібні значні затрати коштів.


Вінницька область.