Громадськість Миколаївщини сколихнув конфлікт на полях біла села Чаусово-2 у Первомайському районі. Тут зібралося майже 400 осіб, готових захищати інтереси двох підприємств — «Партнер Агро» та «Агрофірма Корнацьких». Конфлікт між ними через право власності на ці поля виникає вже не перший рік. Найбільшого розмаху він набув 2013 року, коли суперечка вилилася у зіткнення із застосуванням травматичної зброї, поранення тоді отримали десятки людей. Але і цього року не обійшлося без завдання шкоди людям та сільськогосподарській техніці.


Приводом для чергового протистояння стало різне трактування вердикту суду. Згідно з рішенням Вищого господарського суду, права на земельні ділянки біля Чаусово-2 належать «Партнер Агро», проте представники «Агрофірми Корнацьких» стверджують, що в рішенні суду нічого немає про право на збирання врожаю. А оскільки посівну кампанію проводило це підприємство, то і право збирати зернові належить йому. Саме зі спроб завадити комбайнам «Партнер Агро» виїхати на поле і розпочалися сутички. До села довелося викликати співробітників спецпідрозділів МВС. Вони затримали чотирьох учасників конфлікту, які виявилися студентами одеських вузів. Поля на виконання рішення Вищого господарського суду передані «Партнер Агро». Представники «Агрофірми Корнацьких» пообіцяли привезти до Первомайського міського УМВС документи, що підтверджують їхні права.


Пізніше у соцмережах з’явилася інформація про замах на начальника Первомайського міського УМВС Олександра Бадеру. Місцеве інтернет-видання із посиланням на власні джерела стверджує, що коли той перебував на місці конфлікту, у його бік стріляли з автомобіля, що їхав повз. Ні міліціонер, ні співробітники СБУ, які були поруч, не постраждали, а зловмисники швидко зникли з місця пригоди.
Миколаївська область.