Цільову субвенцію на загальну суму сімсот тисяч гривень надала Вінницька облдержадміністрація постраждалим від стихії у Бершадському районі краю.

 

«У першу чергу кошти отримають фізичні особи, які зазнали збитків через негоду, — наголосив під час перебування у районі стихійного лиха голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Нині відпрацьовуються механізми відшкодування, хоча кошти вже переказано Бершадській райдержадміністрації».


Нагадаємо, у ніч на сьоме вересня Бершадським районом пройшов буревій, що супроводжувався сильним вітром й опадами у вигляді дощу і граду. Без електрики залишилося тринадцять населених пунктів району, обірвано дроти 14 повітряних ліній електропередач, пошкоджено дахи на 262 приватних будинках та дев’яти об’єктах господарської та соціальної сфери, зокрема, приміщенні районної лікарні та Бершадської міськради. Повалені дерева, подекуди вирвані з корінням, перекрили рух транспорту на проїжджих частинах. Шквальний вітер перекинув літак Ан-2, що використовувався в одному з господарств для обробки полів з повітря.

 

 


З травмами до лікарів звернулося 15 постраждалих мешканців району. Наслідки стихії ліквідовують бригади Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області та «Вінницяобленерго» (на знімку). На сьогодні електропостачання не відновлено тільки в одному з населених пунктів.


Вінницька область.


Фото надано департаментом інформації Вінницької облдержадміністрації.