Голова депутатської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко на засіданні представників фракцій парламентської коаліції запропонував переглянути перелік комітетів Верховної Ради і радикально зменшити їх кількість. Про це він повідомив журналістам після завершення засідання. 


«Це ненормально, коли один комітет розглядає 180 законопроектів, а інший розглядає, наприклад, 19. Очевидно, що у такому разі це штучний комітет», — цитує народного депутата прес-служба «Солідарності».


Політик висловив думку, що кількість комітетів потрібно зменшити до десяти-дванадцяти, об’єднати їх, а в комітеті має працювати тридцять-п’ятдесят депутатів, також має бути створено підкомітети. «Тоді комітети швидше працюватимуть і видаватимуть законопроекти до розгляду на засіданнях Верховної Ради», — вважає Ю. Луценко.


Парламентарій нагадав, що за період роботи Верховної Ради восьмого скликання, скажімо, Комітет з питань охорони здоров’я розглянув лише 19 законопроектів. Натомість Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю за цей час розглянув значно більше законопроектів. «Їх треба об’єднати, створити відповідні підкомітети — охорони здоров’я, пенсіонерів, ветеранів — і спокійно працювати не в складі півтора десятка осіб, а 30 осіб, що дасть і кворум, і професійну швидку роботу», — зазначив політик.


Аналогічно, на думку народного депутата, необхідно об’єднати комітети з питань економічної політики та фінансової політики і банківської діяльності, які були штучно розділені ще минулим скликанням Верховної Ради.


Усі фракції коаліції, за словами лідера фракції «Блоку Петра Порошенка», погодилися з цією пропозицією. Ю. Луценко запропонував створити робочу групу, до якої увійдуть представники усіх парламентських фракцій, щоб визначитися із принципами поділу комітетів та їх призначенням.