До 80-ліття Сєверодонецька молодь приурочила запальний фестиваль «Молодіжна весна». Власне, це було студентське свято мистецтва. Організував його відділ у справах молоді і спорту міськради за підтримки відділу культури, керівництва навчальних закладів, студентських і учнівських профспілкових організацій. Програму було побудовано у вигляді подорожі вулицями рідного міста в дусі сучасних ритмів.

У міському Палаці культури виступили кращі різножанрові колективи й солісти всіх навчальних закладів Сєверодонецька. І в усіх учасників — Технологічного інституту Східноукраїнського університету імені Володимира Даля, хіміко-механічного технікуму, обласного музичного училища імені Сергія Прокоф’єва, філії Міжрегіональної академії управління персоналом, професійно-технічних навчальних закладів — були яскраві й оригінальні виступи.

— Приємно, що в марафоні, у якому взяли участь навіть майбутні професійні музиканти, наші вихованці показали себе досить неординарно, — задоволено каже директор Вищого профучилища, голова постійної депутатської комісії міськради у справах освіти, культури, молоді і спорту Юрій Кузьмінов.

Представлений вокалістами ВПУ театралізований «Гімн молоді» можна назвати візитівкою фестивалю. Відмінно виступили й танцюристи цього училища.

Дівчата ж із професійного ліцею показали не тільки свої артистичні здібності, а й те мистецтво, яке опанували, навчаючись на модельєрів, перукарів і візажистів. Вони креативно відтворили образи, популярні в усьому світі, — вийшло і колоритно, і весело.

Програму доповнили виступи молодіжних колективів міського ПК і Палацу культури Сєверодонецького об’єднання «Азот». Серед глядачів було й чимало старшокласників. Вони переконалися, що нудьгувати їм під час подальшого навчання й роботи не доведеться.

Вл. інф.

На знімку: епізод «Молодіжної весни».

Фото Семена ПЕРЦОВСЬКОГО.