Кілька років тому мені випало писати про юного сєверодонецького музиканта Тараса Друка як про переможця обласного конкурсу «Мистецтво і діти». І ось — новий привід згадати його прізвище в пресі. Але пов’язаний він не з досягненнями у музичному мистецтві.
Начальник міського відділу міліції полковник Андрій Жданов у врочистій обстановці нагородив Тараса офіційною подякою за сміливість, виявлену парубком під час затримання злочинця...
Житель Сватова приїхав на «гастролі» у Сєверодонецьк, відомий як досить благополучне місто. Зайняв «пост» біля вуличного банкомату й підкараулив там молоду жінку, яка одержала кругленьку суму. Мить — і гаманець у руках грабіжника. Ще кілька секунд, і він би зник за найближчим рогом. Але, тікаючи від жінки на другий бік вулиці, зловмисник опинився перед автомобілем, за кермом якого був Тарас. Почувши крик про допомогу, хлопець одразу оцінив обстановку. І хоча сам він у значно меншій ваговій категорії, ніж злочинець, музикант вискочив з машини і погнався за «гастролером». Наздогнати його вдалося аж у шкільному дворі.
На допомогу за криком потерпілої поквапилися й інші хлопці. Зловмисника скрутили й передали міліцейському наряду. Зрозуміло, суд врахує те, що у 33-літнього рецидивіста ще не погашений умовний термін за попередню (не першу) судимість.
— У мене є мама й сестра, і не можу допустити, щоб хто-небудь скривдив їх або інших жінок, — каже Тарас. — Сподіваюся, що поруч завжди буде справжній чоловік, який цього не допустить.
Як бачимо, такі чоловіки є.
Фото автора.
 
Тарас Друк після урочистої церемонії.