З 48 зареєстрованих фірм, що захотіли працювати у вільній економічній зоні в Севастополі, практично всі «... витрачають на остаточне рішення занадто багато часу», вважають чиновники міського «уряду». Задекларована кількість створених робочих місць теж не вражає — близько двох тисяч. За надзвичайно вигідних умов діяльності, які обіцяють забезпечити чиновники для резидентів СЕЗ, фірми витрачають по два-три місяці на їхнє вивчення.

 

Частину провини за «розгойдування» підприємців в «уряді» покладають на місцеві ЗМІ: мовляв, роботу чиновників висвітлюють «не завжди об’єктивно й позитивно», не пропагують переваги діяльності в севастопольській вільній економічній зоні.


У свою чергу керівник міських закзборів Олексій Чалий вважає, що небажання бізнесу використовувати переваги роботи в Севастополі пояснюється недоробками чиновників: «Мені, наприклад, не зрозуміло, чому в нас склалася така ситуація з резидентами СЕЗ, хоча закон діє з 1 січня. Адже в нас вони справді одержують серйозні переваги, значить, справа в адмініструванні».


Севастополь.