Понад тисячу городян у містечку Гнівань на Вінниччині провели в останню путь 37-річного Олександра Вапняра (на знімку). Командир інженерно-саперного взводу підірвався на розтяжці під час виконання бойового завдання в зоні АТО. У пам’ять про мужнього земляка виконком Гніванської міськради ухвалив рішення оголосити сім днів трауру за загиблим захисником України.

 

 


— Для нас дорога кожна людина, але Олександр віддав найдорожче — своє життя — заради нас усіх, і ми маємо пам’ятати про це, — каже міський голова Гнівані Володимир Кулешов. — Ухвалено також рішення про перейменування однієї з вулиць. Найімовірніше, на честь Вапняра назвуть нинішню вулицю Червоноармійську, де в одному з будинків мешкав Олександр. Остаточне рішення має ухвалити громада. На фасаді міської школи № 2 встановимо пам’ятну дошку на його честь. Виділили 20 тисяч гривень допомоги сім’ї на поховання.
Траурний мітинг відбувався на площі Перемоги у центрі містечка. Сліз не стримували навіть чоловіки. Коли поруч проносили труну, земляки ставали на коліна. Олександр Вапняр — перший із мешканців Гнівані, який віддав життя, захищаючи рідну землю на Донбасі.

Вінницька область.


Фото надано друзями загиблого офіцера.