На Вінниччині провели в останню путь бійця Нацгвардії Богдана Дацюка. Він — четвертий з тих, хто помер від поранення, отриманого під Верховною Радою 31 серпня нинішнього року.

Прощання відбувалося у невеликому будинку бабусі хлопця у райцентрі Літин. Тісна кімната не могла вмістити всіх охочих вклонитися воїну. Тому у ній довго не затримувалися. Приїхали викладачі Вінницького аграрного університету разом з ректором Віктором Мазуром та проректором Олександром Яремчуком. Богдан здобув вищу освіту в названому виші, нині там працює його сестра Аліна. «Богдан міг бути гарним агрономом, — каже Віктор Мазур. — Бачив, як працює. Не знав, що він мріє про армію. Його батько сказав про це, коли хлопець пішов у військкомат проситися у Нацгвардію».
— У мене був шок, коли почув, що Дацюк отримав поранення біля Верховної Ради і перебуває у лікарні, — каже його одногрупник Денис Токарчук. — Він ніколи не говорив, що хоче в армію. Думав, Богдан десь працює. Зараз часто ховаються від служби, а він пішов добровольцем.
Заступник командира військової частини №3027, у якій служив Богдан, підполковник Петро Крицький розповів, що попрощатися з бійцем приїхали його побратими, зокрема, ті, з якими солдат Дацюк виконував завдання з охорони громадського порядку 31 серпня біля будівлі парламенту. За словами підполковника, нині на лікарняних ліжках залишаються ще 27 бійців. Медики кажуть, що загрози їхньому життю немає.

Вінницька область.

 

 

На знімку: під час траурної церемонії.

Фото автора.