Упродовж десяти років Міловський кінний театр показував свою виставу дітям, але цього року свідомо порушив традицію. Незвичайне свято влаштували для людей похилого віку. Ідея належала засновникові Міловського кінного театру народному депутатові Юрію Гарбузу. На виставу просто неба приїхали ветерани праці із п’яти районів області — майже 300 людей. Щоправда, із прифронтового Станично-Луганського району було лише кілька, оскільки через бойові дії населення тут переважно евакуювалося.

Незважаючи на великі труднощі воєнного часу, Юрію Гарбузу все-таки вдається зберігати свій театр.
— Багато в чому допоміг колишній керівник області Геннадій Москаль, — розповідає народний обранець. — Не відмахнувся від наших проблем, хоча міг би, напевно. Адже йому доводилося вирішувати серйозніші питання. Виживаємо. Будуємо манеж. Залишилося його накрити — і можна займатися іпотерапією з дітьми-інвалідами. Але, на жаль, роботи припинено через війну. Слава Богу, нині не стріляють, і нехай повільно, крок за кроком, але ми йдемо до мирного життя. А коли почнуть працювати не автомати, а дипломати — є надія, що ми заживемо, як і раніше, однією дружною родиною... Хотілося б, щоб кінна вистава, яку ми показали людям, підняла їм настрій і зміцнила їхню надію в те, що все буде добре.
Слова надії Юрій Гарбуз каже і своїм виборцям. Його округ живе важко. Зокрема, у Станично-Луганському районі від артобстрілів повністю знищено триста будинків і три тисячі будинків потребують відновлення. Соціальне напруження спричиняє і та обставина, що в Станиці закрито перехід через лінію розмежування, і населення втратило можливість продавати свою тепличну продукцію в Луганську, який десятиліттями слугував основним ринком збуту. У Біловодському, Міловському і Марківському районах народному депутатові доводиться займатися розв’язанням проблем переселенців.
— Сьогодні багато розказують про прифронтові території, але війна зачепила й мирні регіони, — зауважує Юрій Григорович. — Навіть блокпости ускладнюють життя. Молодь виїхала в пошуках роботи, і в населених пунктах залишилися переважно люди літнього віку. Ми вирішили їх зібрати і сказати їм добре слово.
І добре слово сказали, і виставу показали, і смачним обідом нагодували.

Луганська область.

 

 

Під час свята.

Фото Михайла БУБЛИКА.