Музей освіти Вінниччини урочисто відкрили напередодні Дня вчителя в обласному центрі. Створено його на базі комунального навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти» з ініціативи директора доктора історичних наук Степана Дровазюка.


«Представлені експонати відтворюють історію розвитку освіти у нашому краї, — розповідає він. — Збирали їх на наше прохання освітяни у всіх районах області. І надалі прийматимемо предмети, документи, інші старовинні речі... Плануємо створити галерею освітян, які зробили вагомий внесок у справу навчання та виховання, чекаємо на детальні розповіді про таких колег».


«Завдяки представленим в експозиції експонатам по-новому оцінюємо деякі речі. Важливо, що буде збережено пам’ять про новаторів освіти», — зазначив під час відкриття музею голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.
Найдавнішим експонатом є шкільний підручник «Збірник задач і прикладів» 1902 року. Його подарував викладач університету доктор історичних наук Юрій Легун. Голова Вінницької облради Сергій Свитко передав прапор із зони АТО з автографами бійців-вінничан. А керівник департаменту освіти області Ігор Івасюк вручив те, що, за його словами, у всі часи лякає педколективи, — книгу «Інспектування у школах» 1954 року видання.


Вінницька область.