У Луцьку відкрили поки що єдиний в Україні пам’ятник легендарному лідеру гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку. Знакова подія відбулася на території торговельно-розважального комплексу «Сіті-парк».


Ідея створення пам’ятника належить підприємцю Сергію Покровському, який особисто знав співака. На урочистості запросили батьків Андрія Ольгу Михайлівну та Віктора Кузьмича.


— Вчинки Кузьми завжди надихали на правду та справедливість, він був гідним товаришем для мільйонів українців, вчив любити Батьківщину, був щирим, сміливим, веселим та мудрим, дуже справедливим, — сказав, звертаючись до присутніх, Андрій Покровський.


До речі, день і місце відкриття організатори обрали не випадково. 1 жовтня відзначається Міжнародний день музики, а там, де стоїть «Сіті-парк», за радянських часів був один із популярних у Луцьку танцмайданчиків.

Поруч з пам’ятником — Міст закоханих через річечку Сапалаївку. Тож молодь сюди приводитиме бажання послухати музику, потанцювати, а людей, «народжених у СРСР», ностальгія за юними роками.

Волинська область.

 


На знімку: мати музиканта Ольга Михайлівна  може пишатися своїм сином.


Фото з інтернет-видання «Волинські новини».