Відсторонено від посади селищного голову Вороновиці Віктора Стецького. Цей населений пункт розташований неподалік Вінниці. Керівника громади підозрюють у зловживанні владою, службовим становищем та підробленні документів.


Про допущені порушення законодавства селищним головою правоохоронні органи інформували місцеві жителі. Вони також звернулися по допомогу до народного депутата України Олексія Порошенка. Під час розслідування встановлено, що ділянки загальною площею понад шість гектарів, які понад сорок сімей використовували під городи, перейшли у власність трьох громадян. Попри те, що селищний голова всіляко заперечував свою причетність до продажу землі, слідством доведено, що посадовець незаконно погодив викопіювання земельних наділів. На документах значиться його підпис. Про це йдеться у повідомленні прокуратури області, оприлюдненому на сайті відомства. В інформації також зазначено, що чиновнику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтями 364 та 366 КК України (зловживання владою та службовим становищем, а також службове підроблення документів).


Вінницький районний суд задовольнив клопотання прокуратури та відсторонив голову селищної ради від обійманої посади на 60 діб. Утім, він, як і раніше, господарює у службовому кабінеті. Про це кореспонденту «Голосу України» повідомила депутат Вінницької районної ради Олена Карасенко.


— В. Стецький пояснює всім, що інформація про його відсторонення є наклепом, бо він знову балотується на селищного голову, — каже О. Карасенко. — Люди не знають, кому вірити. В селі мало у кого є можливість користуватися Інтернетом, щоб зайти на сайт прокуратури і пересвідчитися у достовірності сказаного.


Слідчий Вінницького райвідділу міліції Вадим Глушко, який прибув у село на виклик представників громади, застав В. Стецького у кабінеті. Той повідомив, що зайшов на хвилину забрати деякі речі. «На цьому все й закінчилося, — продовжує О. Карасенко. — Слідчий поїхав, а голова продовжує господарювати. Адже хтось має контролювати виконання ним рішення суду? Ми не зобов’язані, даруйте, стерегти голову. Але мовчки спостерігати за тим, як В. Стецький знову порушує вимоги законодавства, теж неправильно».


— Згідно з законом я зобов’язаний виходити на роботу, бо мені нараховується зарплата, — каже В. Стецький, — не маю права тільки підпису документів. 


Вінницька область.