Акціями протесту трудівники Вінницького державного науково-виробничого підприємства «Геосистема» відстояли своє право на достойного керівника.

 

Юрія Злотника звільнили з посади в. о. директора Вінницького державного науково-виробничого підприємства «Геосистема». Про це повідомила під час зустрічі з колективом заступник директора юридичного департаменту Держгеокадастру Інна Солодка. Вона ж представила і нового в. о. керівника підприємства — Андрія Ксьондзика. Він у колективі — людина знана, багато років працює провідним фотограмметристом.


Працівники «Геосистеми» подякували столичному керівництву за розуміння їхніх вимог, після чого зняли плакати, на яких ішлося про оголошення страйку та закликів зберегти від руйнування підприємство, і продовжили роботу. Так завершилося протистояння між «Геосистемою» і керівництвом Держгеокадастру, у підпорядкуванні якого перебуває підприємство («На державне підприємство не пускають нового керівника», «Голос України» за 2 жовтня 2015 року).


Нагадаємо, 23 вересня голова Держгеокадастру вінничанин Максим Мартинюк призначив на підприємство «Геосистема» нового в. о. директора — Юрія Злотника, звільнивши з посади в. о. Валерія Гайду. Колектив не погодився з призначенням Злотника і не допустив його на підприємство, бо той, за словами заводчан, «людина з вулиці» і ніколи не працював у галузі. А «Геосистема» — підприємство з високотехнологічним виробництвом, підприємство — режимне, керівнику потрібен допуск до роботи з документами, що містять державну таємницю...


Після того, як у Держгеокадастрі не дослухалися до аргументів колективу, трудівники пікетували приміщення ОДА. Попередили про можливе проведення страйку. Для залагодження конфлікту у Вінниці побували представники Держгеокадастру.


— Після перемовин керівництво Держгеокадастру врахувало думку колективу, — повідомила Інна Солодка, заступник директора юридичного департаменту Держгеокадастру. — Тепер обов’язки директора виконуватиме фахівець, який знає і виробництво, і людей, які тут працюють. А згодом керуватиме підприємством той, хто переможе за результатами конкурсу.


Вінниця.