«Я задоволений тим, що ми ухвалили всі необхідні рішення щодо виконання Плану дій з безвізового режиму», — заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час прямого включення в ефірі телеканала ІCTV. «Ці рішення складаються з двох частин: перша — це безвізовий режим для звичайних громадян України, оскільки політикам, дипломатам, народним депутатам безвізовий режим не потрібен, тому що в них є або дипломатичні паспорти, або службові, — сказав він. — А от для звичайних українців дуже важливо, щоб вони могли подорожувати Європою у своїх справах без будь-яких зволікань».

 

 

Другою дуже важливою позицією В. Гройсман назвав запровадження «дуже ефективних механізмів боротьби з корупцією».


«З одного боку, ми прийняли закони, які очікують десятиліттями, — зняти «залізну завісу», щоб люди могли пересуватися країнами Європейського Союзу вільно, без віз, а з другого боку — будувати сучасні європейські механізми боротьби з корупцією», — сказав він.


Відповідаючи на запитання, В. Гройсман заявив: «Я вважаю, що в України є домашнє завдання, яке ми маємо виконати». «Об’єднання політичної волі народних депутатів із різних фракцій засвідчило, що ми маємо більшість голосів для ухвалення рішень. Але ці рішення мають бути якісними. Взагалі питання якісного законотворчого процесу мають дуже важливе значення, і якщо ми приймаємо закони в частині європейської інтеграції, то ці закони мають відповідати високій європейській якості», — сказав він. Тому, за словами Голови Верховної Ради, всі законопроекти, які було прийнято в першому читанні, готуватиме до другого читання спільна робоча група, до якої ввійшли народні депутати, представники профільних міністерств, європейські партнери. Щоб вони «були ефективні і відповідали технічним вимогам щодо законодавства Європейського Союзу».

 

ДОСЛІВНО

 

Голова Верховної Ради Володимир ГРОЙСМАН:


«Парламент продемонстрував, що він здатний приймати важливі якісні рішення».


Прес-служба Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.