Безпілотний літальний апарат «Лелека-100» передав у Вінниці народний депутат України Олексій Порошенко представникам військової частини А-1231 восьмого окремого полку спецпризначення Збройних Сил України.

 

Як пояснив Олексій Порошенко, особливість безпілотного літального апарату в тому, що він безшумний у польоті, а інформацію передає в закодованому вигляді, є невловимим для радарів противника. Принаймні так характеризували «Лелеку» його розробники і виробники з Вінницького національного технічного університету. Працювали над новинкою спільно з науковцями із Дніпропетровська.
Перед тим, як передати літальний апарат військовим розвідникам, його продемонстрували в роботі. У небо запускали на території старого аеропорту, що на околиці Вінниці. Виробники, на відміну від військових, мали на обличчях балаклави. Прізвища називати відмовилися. Зате повідомили, що працюють над сертифікацією безпілотника, щоб потім запустити в серійне виробництво. Із проханням сприяти їм у цьому звернулися до присутнього народного депутата України Олексія Порошенка.

 

Вінниця.

 

Народний депутат України Олексій Порошенко передає «Лелеку» військовим розвідникам із восьмого окремого полку спецпризначення.


Фото з сайту Вінниця. інфо.