На Донбасі на повний хід триває відновлення зруйнованих терористами об’єктів інфраструктури. Значна частина розгромлених водогонів, ліній електропередач і залізничних колій розташовані в так званій сірій зоні, на лінії розмежування. Нині, по завершенню активних бойових дій, для українських військових на перший план виходить завдання гарантування безпеки ремонтних бригад, які працюють на об’єктах.

 

 

Як повідомив керівник групи забезпечення відбудовних робіт Спільного центру з контролю й координації полковник Євген Корж, протягом тижня в СЦКК надійшло 58 заявок на ремонт.


За словами офіцера, у ці дні повністю відновлена лінія електропередач Харцизьк-Зоря, яка забезпечує електропостачання Маріуполя, також відремонтовано запасний водогін у селищі Майорськ.


Після того як сапери розмінували територію, почалася підготовка до відновлення споруд шляхової машинної станції в районі Курдюмівки. На ділянці Курдюмівка — Майорськ — Микитівка вже почали курсувати вантажні поїзди.


Не припиняються ремонтні роботи й на 23 інших об’єктах уздовж лінії розмежування. Цими днями сапери розмінують територію поблизу Вуглегірської ТЕС, після чого там також відновлять лінію електропередач.

Донецька область.


Фото прес-центру АТО.