На реалізацію проекту Євросоюзу «Адаптація переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» європейські структури передбачили 358 тисяч євро. Партнер проекту — Вінницька облдержадміністрація — зробив свій внесок у розмірі десяти відсотків від названої суми.

 


— Проект демонструє бажання ЄС та місцевих органів влади спільно працювати з метою підтримки підприємців-переселенців, — зазначає менеджер проектів Представництва Європейського Союзу в Україні Міра Дідух.


Для підприємців-переселенців максимально мінімізовано пакет документів для відновлення бізнесу чи відкриття власної справи. Визначено й перелік підприємств, які можуть претендувати на отримання допомоги.


— Перевага надається тим виробникам, які створюють реальну додану вартість та робочі місця, — зазначив керівник проекту у Вінницькій області Валерій Нікітюк. — Не можуть претендувати на отримання коштів виробники тютюнової та алкогольної продукції. Не є пріоритетною діяльність з операціями з цінними паперами. Зате працюючі підприємства, де отримали кредити до початку проекту, можуть першочергово претендувати на допомогу. Обов’язковою умовою є реєстрація бізнесу на території Вінницької області.


Переселенці, яких зацікавили умови проекту, можуть звертатися по інформацію до департаменту регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА.


Вінницька область.