Учора заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд відвідала Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині з нагоди урочистого відкриття багатонаціонального тренування підрозділів Збройних Сил України в рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи.


О. Сироїд висловила щиру вдячність партнерам України, які організовують навчання українських військових, і особливу подяку Сполученим Штатам Америки за організацію підготовки українських розрахунків станцій контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, переданих Збройним Силам України як допомогу від уряду США.


Після спілкування з іноземними партнерами заступник Голови Верховної Ради назвала неприйнятним інцидент, який стався під час організації навчання, а саме: на момент, погоджений між Генштабом та партнерами, із 28 осіб, які мали проходити навчання, прибули лише вісім.


«Я вважаю таке ставлення з боку Генштабу до зобов’язань перед нашими партнерами неприйнятним. Про яке ефективне управління армією може йтися, коли протягом шести тижнів — а саме стільки часу пройшло з моменту підписання розпорядження Президентом США до моменту, коли Президент України передав техніку українським військовим, — Генштаб не спромігся знайти 28 осіб? Чи це не пріоритет — навчитися користуватися технікою, яка потенційно може врятувати сотні життів, хоча б тому, що дає 30 секунд хлопцям, щоб дістатися сховищ?» — сказала вона.

 


Прес-служба апарату Верховної Ради України.

 

На знімку: Оксана Сироїд під час відвідин Яворівського полігона разом з генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком, начальником Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного; першим заступником Голови Львівської ОДА Ростиславом Замлинським;  генерал-лейтенантом Беном Ходжесом, командувачем Армії США в Європі; Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком; Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом; Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.


Фото з сайту Верховної Ради України.