Сьогодні заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд планує взяти участь у засіданні Дніпропетровського апеляційного арбітражного суду, який розглядатиме питання фальсифікації виборів у Кривому Розі. Про це вона повідомила під час учорашнього брифінгу.


Народний депутат від фракції «Самопоміч» Семен Семенченко розповів, що сьогодні о 10.00 під Дніпропетровською державною адміністрацією, а також біля Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду розпочнеться безстрокова акція протесту проти фальсифікації виборів у Кривому Розі. А в неділю о 12-й годині громада Кривого Рогу збирається на чергове віче. «Люди очікують політичних рішень стосовно фальсифікації волевиявлення. Кривий Ріг прокинувся. Мешканці продемонстрували волю, активність, у тому числі мудрість і поміркованість. Ми закликаємо не розхитувати ситуацію в Кривому Розі. Нам необхідно вирішити це питання в правовий спосіб. Хотілося б, щоб парламент підтримав прагнення криворіжців. Ми запрошуємо народних депутатів, представників іноземних посольств узяти участь у вічі», — зазначив парламентарій.


Народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв повідомив, що нині активно ведуться переговори з іншими політичними силами, які представляють коаліцію в парламенті. Позавчора були перемовини із Президентом.

«Це великий шанс продемонструвати, що українська держава здатна давати відсіч тим, хто намагається вкрасти в людей голос, а також покарати злочинців. Ми обов’язково переможемо», — підкреслив парламентарій.