Іллічівський морський торговельний порт перебуває на межі зупинки. Підприємство втрачає обсяги вантажів, скорочує оберти, бо більш як півроку працює без керівництва. Про це під час брифінгу заявив народний депутат від групи «Партія «Відродження» Василь Гуляєв.


За його словами, профільні міністерства ще в середині жовтня завершили конкурсний відбір кандидата на посаду керівника підприємства.


«Остаточне рішення — за Кабміном. Проте Прем’єр-міністр із незрозумілих причин затягує підписання відповідного розпорядження. А рік закінчується, і потрібно готувати нові програми, контракти, проекти. Інвестори не хочуть підписувати жодних угод із тимчасовим керівником, їм потрібні гарантії і стабільність», — сказав парламентарій.


Він зазначив, що Іллічівський морський торговельний порт забезпечує роботою майже 3,5 тисячі осіб. «Що чекає цих людей, якщо порт і далі знижуватиме темпи роботи? Чому прем’єр своїми діями призводить до того, що в держбюджеті будуть колосальні збитки, а одне з найбільших держпідприємств України не може налагодити роботу й отримати свій законний прибуток?», — обурюється народний депутат і закликає Кабмін визначитися з кандидатурою на посаду начальника Іллічівського морського торговельного порту до кінця року.