Протягом більшої частини зустрічі гості контролювали її перебіг. І перевага мадридців не викликала жодних сумнівів. Лише в кінцівці матчу «вершкові» раптом кинули грати, за що мало не поплатилися. Повернутися в гру виявилося значно складніше, ніж вийти з неї.
«Реал» упевнено почав поєдинок, зусиллями Бейла та Роналду забив гол. Після цього віддав суперникові м’яч і право атакувати. «Шахтареві», щоправда, це жодних дивідендів не принесло. До перерви біля воріт Касільї не виникло бодай напівмоменту.
А початок другого тайму перетворився для «гірників» на справжній жах. Протягом кількох хвилин Модрич і Карвагаль зробили рахунок розгромним. Незабаром ще один гол забив Роналду (на знімку вгорі). Катастрофа, та й годі.

Після цього підопічні Рафи Бенітеса настільки розслабилися, що мало не розгубили перевагу. І «Шахтареві» майже вдалося створити диво. Можливо, все почалося саме з того, що на полі з’явився свіжий Тайсон (на знімку), висока зарядженість на боротьбу якого надала грі донеччан потужного позитивного імпульсу.
Зрештою, проти нього порушив правила Каземіро. Тейшейра реалізував пенальті. А вже через п’ять хвилин «гірники» знову забили. Після подачі з кутового Степаненко виграв боротьбу в карному майданчику й зробив передачу на Дентіньо, а той заніс м’яч у ворота... грудьми.
На останніх хвилинах гірники остаточно повернули інтригу, коли після відмінної комбінації Тейшейра ударом низом влучив у кут воріт суперника. До речі, «вершкові» в попередніх матчах у групі не пропустили жодного м’яча. А тут, як кажуть, отримали одразу три «торпеди» нижче ватерлінії.
Однак приголомшений королівський клуб все-таки зберіг мінімальну перемогу. Але й донеччани залишали поле не такими вже й засмученими. Їх, мабуть, дуже тішило, що з трибун на їхню честь лунало грандіозне скандування «Молодці!».

***

Мірча Луческу не мав вигляд людини, котра перебувала у розпачі. Він охоче прокоментував перебіг поєдинку.
— Якщо взяти перший тайм, то, справді, ми припустилися багатьох помилок. Нам забили, як на мене, зовсім необов’язковий гол. Після перерви пропустили ще один м’яч — такий самий, як у зустрічі з ПСЖ. Винні були Ракицький та Азеведо. Тому я й замінив останнього — він часто помилявся. Протягом останніх двадцяти хвилин зустрічі команда нарешті заграла. Але мені дуже не сподобалося, що наші гравці не продемонстрували моральний дух ще з першого тайму.
Мене запитують, чому не грав Шевчук? Ви, напевно, забули про матч із ПСЖ, де він зіграв дуже погано. Азеведо гарний атакуючий оборонець, але не так, як хотілося, виконує захисні функції. Майже всі голи в наші ворота було забито саме з флангу Азеведо. Також скажу ось про що: нам було складно замінити сьогодні Срну і Кучера.
Якщо бути відвертими, то ПСЖ і «Реал» нині на голову сильніші за «Шахтар». Але полетимо до Парижа не на екскурсію, а по очки. Хоча здобути бодай нічию — не так уже й просто. Але так само складно буде й «Мальме» у зустрічі з «Реалом» у Мадриді...

Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України).