28 листопада 2015 року разом з усією Україною Буковина болітиме серцем у День пам’яті жертв голодоморів. У районних та обласному центрі відбудуться жалобні заходи. Опівдні у Чернівцях покладатимуть вінки і квіти до пам’ятного знака жертвам голодоморів, відбудеться спільний молебень за участю представників різних конфесій.
Також цього дня на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій буде приспущено державні прапори. Радіо та телебачення обмежать проведення і трансляцію розважальних та концертних заходів. О 16-й годині буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання.
До Дня пам’яті жертв голодоморів у навчальних закладах та установах культури області відбудуться тематичні уроки пам’яті та виховні години, науково-практичні конференції, для учнів та студентів заплановано показ фільмів «Собор на крові», «Жнива розпачу». В обласній бібліотеці для дітей організують години історичної пам’яті та огляд тематичної літератури. Протягом листопада-грудня в обласному краєзнавчому музеї працюватиме стаціонарна виставка експонатів Київського інституту національної пам’яті.

Чернівецька область.