Селища й села Харківщини — серед лідерів з перевиконання бюджетів. Про це йшлося під час наради з розпорядниками коштів державного й місцевих бюджетів в облдержадміністрації.


Під час наради, у якій взяла участь голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, підбили підсумки поточного року в бюджетній сфері, а також обговорили казначейські нововведення, які почнуть діяти з 2016-го.


— Зміни в Бюджетний кодекс дуже позитивно вплинули на місцеві бюджети. У середньому за підсумками 10 місяців ми маємо майже 40% додаткових надходжень. Варто відзначити сільські й селищні бюджети Харківщини, які істотно перевиконали бюджети, в окремих випадках — у кілька разів, — підкреслила глава казначейства.


Що стосується ризиків поточного бюджетного року, то вона відзначила, що в багатьох регіонах не в повному обсязі використані кошти Державного фонду регіонального розвитку, спрямовані на розвиток інфраструктури.

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк повідомив, що нині в області по всіх проектах ведуться активні роботи. « У нас ще є час до кінця року, щоб у повному обсязі освоїти кошти фонду й запустити важливі для регіону об’єкти», — підкреслив він.