У Донецьку, обабіч однієї з головних магістралей міста — проспекту Ілліча, на деревах і стовпах з’явилися смуги в кольорах українського прапора. Таку акцію провела група городян на заклик Комітету патріотичних сил Донбасу. Раніше активісти прикрасили синьо-жовтими стрічками дерева та стовпи в центрі міста.

На жаль, уже на ранок наступного дня стрічки зрізали працівники комунальних служб. Комітет також звернувся до керівників області й міста із закликом вивісити державні прапори на всіх будівлях державної, обласної й міської комунальної власності. Таким чином, зазначали у зверненні активісти, можна підняти моральний дух патріотично налаштованих громадян, «в яких унаслідок останніх подій у Донецьку і країні виникає відчуття «здачі» регіону місцевою владою і правоохоронними органами антидержавним проросійським силам».

Комітет також запропонував міській раді під час весняних робіт із благоустрою використовувати синю й жовту фарби — аби підкреслити патріотичні настрої та створити сприятливий психологічний фон.

Донецька область.

На знімку: патріотично налаштовані донеччани позначають кольорами національного прапора дерева, стовпи і мости.

Фото надане Комітетом патріотичних сил Донбасу.