Харківщина очікує 242 млн. грн. для забезпечення гідних умов життя для переселенців. Про це повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. За її інформацією, у рамках першого траншу проекту Європейського інвестиційного банку «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» у Харківській області буде профінансовано 21 об’єкт на загальну суму понад 242 мільйони гривень. Надходження коштів очікується вже цього року.
— Фінансова допомога, яка передбачена в рамках проекту, буде спрямована на інвестиції в соціальну інфраструктуру для подолання наслідків конфлікту й забезпечення гідних умов життя для внутрішньо переміщених осіб. Насамперед це — реконструкція й відновлення житла, у якому можна розмістити переселенців, а також енергомодернізація й відновлення інфраструктури соціальних об’єктів: дитячих садків, шкіл і лікарень, — зазначила Юлія Світлична.
За словами заступника голови ХОДА, область взяла активну участь у конкурсі, оголошеному Європейським інвестиційним банком і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Харківщина підготувала максимальну кількість проектних пропозицій. Більшість із тих, що не потрапили в першу чергу, за попередніми оцінками, планують включити в другий транш фінансування проекту.

Харків.