Ранкове засідання 25 грудня

 

Відкриваючи о 12-й годині пленарне засідання, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман привітав колег з ухваленням відповідальних рішень. «Ми розчарували всіх, хто хотів певного негативного дистабілізаційного плану для України. Зробили абсолютно відповідальний крок по відношенню до України, зокрема, щодо ухвалення бюджету.

Робота не завершена, її потрібно продовжувати. Спільно з урядом ми створимо робочу групу, яка дасть змогу сформувати пропозиції щодо вдосконалення бюджету на 2016 рік. Думаю, всі у цьому єдині», — наголосив Володимир Гройсман.

Зранку в сесійній залі зареєструвалося 179 депутатів. Це замало для ухвалення рішень (необхідно 226), але розгляд законопроектів цього дня не передбачався, так само, як і година запитань до уряду.

Перед початком оголошення депутатських запитів заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд зауважила, що в переліку міститься щонайменше 10 запитів до Президента, які потребують голосування у сесійній залі.

Під час своїх виступів народні депутати здебільшого підбивали підсумки року, критикувати ухвалений кошторис, уряд та говорили про найближчі плани. А представник «Батьківщини» Ігор Луценко взагалі поставив питання про переобрання законодавчого органу. «Я не знаю, як коментувати виборцям те, що відбулося цієї ночі. Якщо у парламенті показово, на камери, не дотримуються Конституція, Регламент, дух і буква Закону, то що вже казати про всю країну», — заявив він.

А народний депутат Юрій Мірошниченко (Опозиційний блок) зізнався: «Найбільше мені в роботі бракувало здатності подолати певні упередження і працювати разом. Кожен із нас часто виходив не з інтересів держави, а з того, як виглядатиме в очах суспільства. На моє переконання, нам у наступному році дуже важливо набратися мудрості, сміливості, подолати всі упередження і працювати разом».

Із днем народження цього дня вітали Олександра Грановського (БПП).

Крім того, головуючий повідомив про входження народного депутата Василя Петьовки до складу депутатської групи «Воля народу».

Закриваючи пленарне засідання, заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд привітала всіх українців з прийдешніми святами.

Наступне пленарне засідання відбудеться 26 січня.

 

Дослівно

 

Народний депутат Юрій Мірошниченко (Опозиційний блок):

 

«Дуже хотів би, щоб український парламент наступного року став стрижнем об’єднання українського суспільства, різних верст населення та різних регіонів».