В Інтернеті з’явилося чимало пропозицій придбати на дніпропетровських ринках взуття, яке повинні видавати винятково військовослужбовцям ЗСУ. Вартість пари становить майже 400 грн. — водночас Міноборони закуповує її майже за півтори тисячі. Активісти днями виявили на одному з ринків цілу партію з унікальними штрих-кодами й у заводських коробках.


Виробник взуття запевняє, що з їхніх складів такі «втрати» відбутися не могли. В оборонному відомстві намагаються перевести стрілки на самих бійців: мовляв, вони так заробляють. На думку ж експертів, цей факт свідчить про слабку систему обліку на міністерських складах.


Як повідомили в прес-службі МО, військова служба правопорядку перевіряє факти потрапляння партії армійських черевиків з високими берцями виробника «ТАЛАН» на ринок Дніпропетровська. Згідно із заявою, для переходу військовослужбовців на взуття нового зразка з листопада цього року тил ЗСУ організував вилучення з військових частин черевиків старого зразка, після чого відбувалася видача нових високих берців. Видача із центрів забезпечення речовим майном, у тому числі й взуття, організована згідно із заявками від військових частин.


— Потреба військової частини оформляється у вигляді заявки в центр забезпечення, звідки відвантажують майно згідно з наданими розмірами, — відзначають у відомстві. — Крім того, для виконання службових (бойових) завдань військовослужбовцям видається інвентарне майно, яке підлягає поверненню на склад (бронежилети, шоломи, спальні мішки, гумові чоботи тощо), — заявляють у Міноборони.