Таку інформацію опублікував на своїй сторінці у «Фейсбук» головний лікар обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова Сергій Риженко:


«Повертаються вже призабуті проблеми. До лікарні надходить у рази більше військових і цивільних із пневмонією. Симптоми надто нагадують H1N1 зразка 2009 року. Якщо висока температура, біль у м’язах, кашель — допоможуть лише лікарі. На жаль, через самолікування й пізнє звернення є перші летальні випадки...»


По докладнішу інформацію кореспондент звернувся до самого автора повідомлення.


— Справді, випадки, схожі на сумнозвісний H1N1, є. Дуже важкі пневмонії. З такими симптомами вже помер чоловік, — розповів Сергій Риженко. — Ще одного бійця вдалося витягти буквально з того світу.


За словами головного лікаря, з самого Дніпропетровська хворих зі схожими симптомами поки що не надходило. Можливо, завдяки вчасно проведеній вакцинації. А от із зони АТО і з Донецької області хворих привозять у дуже важкому стані.


— Ми поки що не можемо сказати, чи справді це «свинячий» грип, оскільки в нашій області неможливо точно встановити вид вірусу. Але хворі потрапляють до нас у важкому стані, — пояснив головний лікар.


Сподіватимемося, що київські чиновники від медицини не ігноруватимуть попередження лікарів. І вже найближчий часом або підтвердять, або спростують тривожну інформацію.

Дніпропетровська область.