На 18 січня МОЗ зафіксував 46 підтверджених летальних випадків внаслідок захворювання на грип. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Роман Василишин на селекторній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка. За словами посадовця, найбільше смертей від хвороби в Одеській та Вінницькій областях. Роман Василишин наголосив, що захворюваність на грип у країні продовжує зростати. Її рівень нині становить 31,8 людини на 10 тисяч населення, і якщо темпи поширення недуги будуть такі самі високі, то до кінця поточного тижня може бути перевищено епідеміологічній поріг — 58 осіб на 10 тисяч населення. Як зазначив заступник міністра, більшість з тих, хто захворів, це дорослі люди. Водночас у міністерстві схвалюють рішення про оголошення карантину в школах, сподіваючись, що у такий спосіб вдасться перервати ланцюжок передачі хвороби до дітей.


За інформацією кореспондентів газети в регіонах, до областей, які оголосили карантин у школах ще минулого тижня, приєднались Івано-Франківщина, Вінниччина, Херсонщина, Житомирщина, Тернопільщина, Одещина.
Як повідомляв «Голос України», міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі заявляв, що в Україні станом на 15 січня підтверджених смертей від грипу — 25.


Вл. інф.


P. S. Вчера на брифинге в Минздраве сообщили о 51-м подтвержденном случае смерти вследствие гриппа. Но причин для паники чиновники не видят, сообщает телеканал «112 Украина». «Украина находится на том же уровне, как и европейские страны. Вы знаете, что в Восточной Европе и Западной Европе сегодня тоже есть сезон гриппа. По процентным соотношениям мы абсолютно в тех же рамках, как и они. На сегодняшний день, к сожалению, у нас есть 51 подтвержденный случай летального исхода. Это позднее обращение людей», — заявил профильный министр Александр Квиташвили.


Пока что превышение эпидпорога заболеваемости гриппом в Украине зафиксировали только в двух областях, уточнил на брифинге глава Государственной службы по чрезвычайным ситуациям Николай Чечеткин. «По информации Минздрава Украины, ситуация по заболеваемости гриппом и ОРВИ на территории государства находится в пределах нормы. Превышение эпидпорога зафиксировали только в Донецкой области, где заболели 2 528 человек. В Винницкой области (превышение эпидпорога. — Ред.) на 16 процентов», — цитирует чиновника агентство УНН.