Із 17 по 29 січня триває візит представників парламентської коаліції до Осло (Норвегія) в рамках програми «Партійна співпраця та створення коаліцій».


Про це Інформаційному управлінню повідомив народний депутат від фракції партії «Блок Петра Порошенка», заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв, котрий входить до складу офіційної делегації разом з народними депутатами Вікторією Сюмар, Оксаною Сироїд, Остапом Семераком, Павлом Пинзеником, Григорієм Немирею, Олегом Березюком та Іваном Кириленком. С. Алєксєєв наголосив, що «будувати парламентаризм та коаліційні відносини в Україні треба спираючись на кращий світовий досвід».


«Скандинавія — одна з частин світу, де політична рівновага, соціальний прогрес та економічне процвітання наближаються до ідеалу, — сказав С. Алєксєєв. — Тому візит до Норвегії — чудова можливість перейняти досвід, який потім вдома можна буде застосувати на практиці. Адже тут історія парламентаризму сягає початку XІX століття».


За словами С. Алєксєєва, під час перебування в Норвегії представники коаліції зустрінуться як із колишніми, так і з нинішніми високопосадовцями. Зокрема, з колишнім прем’єр-міністром Кєль Магне Бондевіком, колишнім міністром енергетики Ейнаром Стейтснасом, Державним Секретарем Офісу Прем’єр-міністра Інгвід Стаб, спікером Олеміком Томмесеном та керівництвом парламенту Норвегії, а також членами уряду Бондевіка. Окремо заплановано зустрічі з керівництвом Консервативної, Лейбористської та Християнсько-Демократичної партій.


«Водночас ми матимемо змогу не лише перейняти досвід, а й повідомити об’єктивну інформацію щодо ситуації в Україні та україно-російських відносин та обстояти цю позицію, — сказав парламентарій. — Ми повинні використовувати кожну можливість, щоб дипломатичним шляхом, із залученням всіх можливих парламентських механізмів досягти миру на нашій землі».


Представники української делегації також зустрінуться з норвезькими експертами, небайдужими до України та україно-російських відносин.